PNOZmulti het configureerbare relais

Bij het controleren en uitvoeren van veiligheidsfuncties worden bij 1 tot 2 functies vaak losse veiligheidsrelais toegepast. Bij een meer complexe situatie kan er naar een veiligheids PLC gekeken worden maar is een configureerbaar veiligheidsrelais een eenvoudigere oplossing. Een configureerbaar en niet een programmeerbaar veiligheidsrelais omdat het eenvoudig en simpel is.

Het configureerbare veiligheidsrelais PNOZmulti is een veiligheidsrelais met standaard 20 in- en 4 halfgeleider uitgangen. Afhankelijk van de gekozen versie zijn er ook versies beschikbaar met standaard relais contacten, ethernet communicatie en (verlicht) display.

Het grote voordeel zit in de oplossing zelf: in één veiligheidsrelais kunnen meerdere functies gecombineerd worden. Denk hierbij aan noodstopcircuitshekwerk schakelaars, lichtschermen, toeren- en/of stilstandbewaking, veldbuscommunicatie en meer.

Het basisrelais

Om te beginnen bestaat een oplossing met een PNOZmulti veiligheidsrelais altijd uit een basis relais. Er zijn verschillende versies beschikbaar:

De uitbreidingsmogelijkheden

Wanneer er onvoldoende ruimte is op het (basis) veiligheidsrelais kan deze naar wens uitgebreid worden met verschillende modules. Zo zijn er voor het basis veiligheidsrelais uitbreidingsmogelijkheden voor:

De uitbreidingsmogelijkheden zijn afhankelijk van het gekozen veiligheidsrelais. Wanneer u hulp nodig heeft bij het uitbreiden kunt u ons bereiken op 0347 - 320477 of info@pilz.nl .

De software
Het veiligheidsrelais PNOZmulti is te configureren met de PNOZmulti Configurator. U configureert uw veiligheidscircuit eenvoudig op de PC met deze softwaretool. De tool ondersteunt u bij het maken van uw configuratie. Tevens beschikt de softwaretool over standaard functieblokken die goedgekeurd zijn door de TÜV. Tijdens het configureren zal de tool zelf een validatie uitvoeren waarna een rapport t.b.v. het technisch dossier afgedrukt kan worden.