Detectie met radar

Pilz introduceert veilige bewaking van beschermde ruimtes met radartechnologie

Op het gebied van sensoren voor de beveiliging van gevarenzones breidt Pilz zijn aanbod uit met radartechnologie. Met behulp van radar worden beschermde ruimtes veilig bewaakt. Het systeem is op veel vlakken inzetbaar en uitermate geschikt voor gebruik in zware omstandigheden.

Extreme omstandigheden
De radaroplossing van Pilz is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen. Hierdoor is deze technologie uitermate geschikt voor toepassingen buiten, bijvoorbeeld in de zware industrie of in de houtverwerkende industrie. Ook is radar goed toepasbaar bij de beveiliging van bruggen en sluizen. De combinatie met de besturingstechniek van Pilz zorgt voor een veilige en robuuste oplossing voor de beveiliging van gevarenzones.

Gebruik radar
Het systeem bestaat uit een besturingseenheid en maximaal 6 sensoren. Het beveiligingsveld kan voor elke sensor apart worden ingericht. Afhankelijk van de grootte van het te bewaken gebied is een smal of wijd beveiligingsveld configureerbaar. Het totale bewaakte oppervlak wordt bepaald door het aantal sensoren, de hoogte waarop de sensoren worden aangebracht en de helling van de sensoren. Het configureren vindt plaats met de bijbehorende configurator.

Brugdekbewaking met radar
Pilz Nederland ontwikkelde een systeem dat antwoord biedt op deze behoefte en vertrouwen kan bieden aan bedienaars en beheerders. Door gebruik te maken van geavanceerde radar apparatuur wordt het brugdek gescand op niet wenselijke aanwezige objecten. Radar is vrijwel ongevoelig voor externe factoren als zon licht, regen en mist en werkt daardoor nagenoeg altijd.
Meer info: PILZ A4 brugdekbewaking

Oplossingen op maat
Pilz is voorloper op het gebied van veiligheidsoplossingen. Complexe vraagstukken met specifieke omstandigheden vragen om bijzondere producten om tot een veilige werkomgeving te komen. Voor dit soort vraagstukken maakt Pilz gebruik van veiligheidsoplossingen op basis van radartechnologie. Aangezien alle ruimtes en omstandigheden een specifieke aanpak vereisen, zijn deze oplossingen op maat gemaakt door de experts van Pilz. Denk hierbij aan het beveiligen van machines, bruggen, spoortoepassingen en complete fabrieksruimtes.

Meer informatie vindt u op https://www.pilz.com/nl-NL/eshop/00106002457163/LBK-System-Safe-radar-system