Pilz whitepaper: Machinerichtlijn

Moeten machines in lijn als samenstel CE gemarkeerd worden? Wanneer is het technisch dossier van een machine op orde? Voldoen machines, geïmporteerd uit het buitenland aan de gestelde eisen voor het CE keurmerk? Wat komt kijken bij het CE markeren en waar liggen welke verantwoordelijkheden? Het vraagstuk rondom CE markeren is mede door de Europese verordening rond dit onderwerp, die in juni 2019 van kracht is gegaan een hot item. Pilz helpt, als expert op het gebied van machinerichtlijn, bedrijven met adequate ondersteuning bij alle vraagstukken rondom CE markering.

Download hier het whitepaper over de machinerichtlijn, de basis voor het CE markeren.

De Machinerichtlijn. Voor veel fabrikanten leidt alleen het woord al tot een verhoogde bloeddruk. Want die Richtlijn maakt deel uit van de wet, de wet staat vol verplichtingen en hij is ook nog eens een keer heel lastig te lezen. Je bent als fabrikant bijna verplicht om een expert in te huren, dus je zit vast aan hoge kosten. En als die expert beslist dat je machine in gebreke blijft, loopt de rekening nog verder op.
Althans, dit is de angst van veel fabrikanten. Zijn deze zorgen terecht? Vormt die Machinerichtlijn inderdaad een hoofdpijndossier? Deze vraag beantwoorden we in dit whitepaper.

Vul uw gegevens in en u ontvangt een downloadlink

  • Hidden
    Mailchimp Tag