Ondersteuning bij Richtlijn Arbeidsmiddelen

De Richtlijn Arbeidsmiddelen, ook wel bekend als de Arbeidsmiddelenrichtlijn, richt zich op exploitanten (machinebeheer / asset management) en gebruikers. Dit in tegenstelling tot de Machinerichtlijn die vooral focust op ontwikkelaars en constructeurs van machines. Centraal bij deze Arbeidsmiddelenrichtlijn staat de (machine-)veiligheid op de werkplek.

Pilz ondersteunt bij de Richtlijn Arbeidsmiddelen

Pilz uit Vianen ondersteunt bedrijven om te voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. Hiervoor wordt eerst vastgesteld welke richtlijnen en normen van toepassing zijn. Wanneer bijvoorbeeld de Machinerichtlijn van toepassing is, zal een toetsing moeten plaatsvinden op basis van de essentiële veiligheids- en gezondheidseisen, zoals vastgelegd in Bijlage I van de Machinerichtlijn. De gehanteerde richtlijnen zijn terug te vinden in een rapportage.

Wanneer op basis van het bouwjaar van de huidige installatie < 1995 is bepaald dat de Arbeidsmiddelenrichtlijn (2009/104/EG) van toepassing is, zal toetsing op basis van de Arbeidsmiddelenrichtlijn plaatsvinden.

Praktijkvoorbeeld

Een bestaande machine (bouwjaar 1990) wordt aangepast of de besturing krijgt een update. Hierbij steeds terugkomende vragen zijn onder andere: Welke Richtlijn is daarbij van toepassing? Mag de aanpassing plaatsvinden volgens de Richtlijnen uit 1990, of moet de huidige regelgeving worden toegepast? Wat is er nodig ten aanzien van CE markering? Moet het geheel nu CE gemarkeerd worden? Welke aanpassingen zijn voor deze machine verplicht?

Belang bij advies? Neem contact met ons op

Heeft u vergelijkbare vragen en belang bij consultancy of toetsing van de Richtlijn Arbeidsmiddelen? Pilz helpt u graag verder. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0347 – 320477, door een e-mail te sturen naar info@pilz.nl of door ons contactformulier in te vullen.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Mailchimp Tag
Mailchimp Tag
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.