Ondersteuning Arbeidsmiddelenrichtlijn | Pilz Services

De Arbeidsmiddelenrichtlijn – of officieel: Richtlijn Arbeidsmiddelen – richt zich op exploitanten en gebruikers. Dit in tegenstelling tot de Machinerichtlijn die vooral focust op ontwikkelaars en constructeurs van machines. Centraal bij deze Arbeidsmiddelenrichtlijn staat de (machine-)veiligheid op de werkplek.

Ondersteuning Arbeidsmiddelenrichtlijn

Pilz uit Vianen ondersteunt bedrijven bij het voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. Hiertoe wordt eerst bepaald welke richtlijnen en normen van toepassing zijn. Wanneer de Machinerichtlijn van toepassing is, zal een toetsing moeten plaatsvinden op basis van de essentiële veiligheids- en gezondheidseisen, zoals vastgelegd in Bijlage I van de Machinerichtlijn. De gehanteerde richtlijnen zijn terug te vinden in de rapportage.

Wanneer op basis van het bouwjaar van de huidige installatie < 1995 is bepaald dat de Arbeidsmiddelenrichtlijn (2009/104/EG) van toepassing is, zal toetsing op basis van de Arbeidsmiddelenrichtlijn plaatsvinden.

Informeer bij Pilz

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Pilz om u te ondersteunen in de vrijheden en plichten aangaande de Arbeidsmiddelenrichtlijn, neemt u dan contact op. Alle gegevens zijn te vinden via www.pilz.nl.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Mailchimp Tag
Mailchimp Tag
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.