Consultancy voor de nieuwe Machineverordening

In de steeds evoluerende wereld van industriële veiligheidsnormen, speelt PILZ Nederland een cruciale rol als uw betrouwbare partner op het gebied van kennis en advies over de bestaande machinerichtlijn 2006/42/EG en de aangekondigde Machineverordening (Machine Regulation 2023-1230).

Jarenlange deskundigheid over wet- en regelgeving

Sinds de publicatie van de nieuwe machinerichtlijn door de Europese Commissie in 2009, staat PILZ Nederland in de voorhoede van de interpretatie en implementatie van deze richtlijnen. Onze diepgaande kennis van zowel de letter als de geest van deze regelgeving stelt ons in staat om u te voorzien van advies dat niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen maar ook de veiligheid en efficiëntie van uw machines optimaliseert, nu en in de toekomst.

Een aangepast advies gericht op uw bedrijf

Elk bedrijf is uniek, en daarom biedt PILZ maatwerkoplossingen. Of het nu gaat om het definiëren van het toepassingsgebied, het begrijpen van de reikwijdte van de nieuwe Machineverordening, of het navigeren door de complexiteit van geharmoniseerde normen – onze experts staan klaar om u te ondersteunen. Wij zorgen er niet alleen voor dat u ‘conform de wet’ handelt, maar ook dat u voorop loopt in uw sector op het gebied van machineveiligheid.

Investeer in zekerheid én vooruitgang

Investeren in consultancy van PILZ betekent investeren in zekerheid en vooruitgang. Door samen te werken met ons team, verzekert u zich van compliance met de meest actuele regelgeving, terwijl u ook uw processen optimaliseert voor maximale veiligheid en efficiëntie. Kies voor PILZ, en kies voor een partner die zijn expertise heeft bewezen in het helpen van bedrijven om aan de top van hun industrie te blijven.

Van Machinerichtlijn naar de Nieuwe Europese Machineverordening

De nieuwe Europese Machineverordening 2023/1230 markeert een belangrijke stap in de evolutie van de machineregulering binnen de EU. Deze nieuwe verordening, die vanaf 20 januari 2027 van kracht wordt, vervangt de huidige Machinerichtlijn 2006/42/EG. De Machineverordening introduceert geavanceerde eisen rondom veiligheid en gezondheid, met speciale aandacht voor nieuwe technologieën zoals cybersecurity en Artificial Intelligence (machine learning) en voorziet in mogelijkheden voor digitale handleidingen en video instructies. Deze veranderingen zullen zorgen voor een uniform en toekomstbestendig kader voor machineveiligheid in de EU.

PILZ Nederland, als voorloper in de wereld van industriële veiligheidsnormen, blijft op de hoogte van deze actuele ontwikkelingen. In onze dienstverlening zullen wij de implicaties van de Machineverordening integreren, zodat onze klanten niet alleen voldoen aan de nieuwe eisen, maar ook vooroplopen in veiligheid en innovatie in de machine-industrie. Met onze deskundigheid en advies ondersteunen wij u bij de soepele overgang naar en implementatie van deze nieuwe regelgeving.

Behoefte aan advies? Neem contact met ons op

Bent u klaar om de volgende stap te zetten in het waarborgen van de veiligheid van uw machines? Neem contact met ons op voor een consultant die u niet alleen helpt te voldoen aan de machinerichtlijnen, maar u ook helpt te excelleren. Met PILZ aan uw zijde bent u altijd een stap vooruit.

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0347 – 320477, door te mailen naar info@pilz.nl of door het contactformulier in te vullen.

Meer weten over de inhoud van de machinerichtlijn? Lees hier alles over de machinerichtlijn.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Mailchimp Tag
Mailchimp Tag
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.