Risicoanalyse

Bij het uitvoeren van een risicoanalyse wordt een enkelvoudige machine of een complete installatie op alle mogelijke punten bekeken en een inschatting gemaakt van de mogelijke gevaren. Na het vaststellen van de gevaren wordt een inschatting gemaakt van het bijbehorende risico. Het risico dat verbonden is aan een bepaalde gevaarlijke situatie hangt af van de omvang van de schade en de kans op het optreden van schade. Het laatste is een functie van:

  • de blootstelling van één of meer personen aan het gevaar
  • het optreden van een gevaarlijke gebeurtenis
  • de technische en menselijke mogelijkheden om de schade te vermijden of te beperken.

Vervolgens worden de risico’s geanalyseerd (de daadwerkelijke risicoanalyse) waaruit zal blijken welke maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid te maximaliseren. Na het nemen van deze maatregelen wordt de risicoanalyse nogmaals uitgevoerd om vast te stellen of de risico’s voldoende zijn beperkt. Een risicoanalyse is wat dat betreft een belangrijk instrument aangaande machineveiligheid.

Ondersteuning bij risicoanalyse

Heeft u hulp of ondersteuning nodig bij het uitvoeren van een risicoanalyse? Neemt u dan contact op met Pilz. Op de website www.pilz.nl staan alle contactgegevens.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Mailchimp Tag
Mailchimp Tag
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.