Voorbeeld risico inventarisatie en evaluatie RI&E

Voorbeeld risico inventarisatie

IJsvulmachines verzorgen het afvullen van bekers met ijs en voorzien de bekers van een lepel en een deksel. Op basis van een interne Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) zijn maatregelen genomen om gevaren voor operators te verkleinen. De basis is een risico inventarisatie waarmee de veiligheid van de vulmachine kan worden geoptimaliseerd. Pilz heeft een risico inventarisatie rapport opgemaakt dat beschrijft waar en hoe gevaarlijke situaties zich kunnen voordoen. Als instrument is hierbij gebruik gemaakt van de norm NEN-EN-ISO 14121-1. Deze norm omschrijft de methode voor het uitvoeren van een risico inventarisatie. In dit voorbeeld is per risico aangegeven hoe dit risico kan worden gereduceerd of weggenomen.

Over Pilz

De door Pilz gehanteerde “Spirit of Safety” zorgt voor viervoudige veiligheid in de automatisering. Met onze oplossingen creëren wij technische, economische, persoonlijke en ecologische veiligheid – voor mens, machine en milieu.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het terugdringen van risico’s via een risico inventarisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Mailchimp Tag
Mailchimp Tag
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.